Zatvori
SAZNAJTE VIŠE
close
::: MSF - IFF, Zagreb :::
2
home,page,page-id-2,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,large,shadow3
 
FOTOGALERIJA 'USUSRET SMOTRI' I IZLOŽBA 'NARODNA NOŠNJA ŽUPE ČUNTIĆ'

FOTOGALERIJA 'USUSRET SMOTRI'

Foto: Vido Bagur
Trg bana Jelačića, 21.- 24.03.2017.

IZLOŽBA 'NARODNA NOŠNJA ŽUPE ČUNTIĆ'

Trg bana Josipa Jelačića, od 21. do 24. ožujka 2017. ...saznajte više

NAJAVLJUJEMO SUDIONIKE 51. MSF

NAJAVLJUJEMO SUDIONIKE 51. MSF

KUD 'Čuntićanka', Hrvatski Čuntić
snimio: Vido Bagur

NAJAVLJUJEMO SUDIONIKE 51. MSF

KUD 'Sloga', Majur
snimio: Vido Bagur

51. MSF, Zagreb, 19. – 23. srpnja 2017.

M

eđunarodna smotra folklora u Zagrebu održava se u Zagrebu od 1966. godine. Prikazuje i afirmira tradicijsku kulturu i folklor brojnih domaćih i stranih sudionika. Nastavlja se na dugu tradiciju smotri Seljačke sloge, kulturne i prosvjetne organizacije Hrvatske seljačke stranke.
U suvremenoj Hrvatskoj postaje dijelom svjetskog pokreta za očuvanje kulturne baštine čovječanstva kojega predvodi Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO). Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba 2014. je proglašena festivalskom priredbom nacionalnog značenja.

 

Slijedeći dosadašnju shemu, program 51. MSF trajat će pet dana i činit će ga scenske priredbe, radionice, koncerti etnoglazbe i crkvenog pučkog pjevanja, izložbe. Uz scenu na glavnom zagrebačkom trgu nastupi skupina planiraju se i na dosad poznatoj sceni MSF na Gradecu, a sudionici MSF nastupaju i izvan Zagreba (Sveta Nedelja, Zaprešić, Vrbovec, Beltinci-Slovenija).
Poseban tematski program obuhvatit će etnografsku baštinu Banovine i Pounja, kao područja sa specifičnim načinima pjevanja i plesa, običaja te rukotvorstva, vrlo raznolikim i bogatim, a ujedno dosad premalo poznatim hrvatskoj javnosti. Posebnost tog tematskog programa ostvarit će se u cjelovečernjem nastupu skupina s Banovine i Pounja kao i koncertom crkvenog pučkog pjevanja.
Uz skupine s Banovine i iz Pounja planira se nastup folklornih skupina i pojedinaca koji reprezentiraju različitost hrvatske etnografske baštine, nacionalne manjine, Hrvate iz susjednih zemalja i iseljeništva, ukupno 30-tak ansambala. Desetak ansambala predstavit će baštinu drugih naroda i kultura.

VIDEO: SJEĆANJA NA SMOTRE

SJEĆANJA S 1.MSF IZ 1966...

pogledajte fotogaleriju s 1.MSF...

SJEĆANJA NA PRVE SMOTRE ...

© Institut za etnologiju i folkloristiku

VIDEO : DJECA I FOLKLOR / KATALOZI SMOTRE FOLKLORA

DJECA I FOLKLOR

autor: Vido Bagur

KATALOZI SMOTRE FOLKLORA

autor : Vido Bagur

VIŠE O SMOTRI
NAŠA MISIJA

Međunarodna smotra folklora je najuglednija manifestacija tzv. izvornog folklora u Hrvatskoj, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Održava se u Zagrebu od 1966. godine, sljednica je smotri hrvatske seljačke kulture organiziranih 1930-ih godina, predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura i pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti.

PROGRAM SMOTRE

Programe Smotre osmišljavaju stručnjaci, etnolozi i folkloristi, koji su u stalnom dodiru sa suvremenim životom tih pojava i njihovim nositeljima, etnološka i folkloristička struka pridonosi očuvanju hrvatske tradicijske kulture kao baštine.

MARKETING

Marketing zagrebačke Međunarodne smotre folklora Vas poziva da nam se pridružite i osigurate svoj oglasni prostor na našoj web stranici! Iskoristite mogućnost predstavljanja vaše djelatnosti i novosti u vašoj ponudi tijekom cijele godine putem bannera ili linka na vašu stranicu. Otkrijte prednosti oglašavanja na stranicama Međunarodne smotre folklora, ostvarite kvalitetnu prezentaciju vaše tvrtke ili obrta i povećan interes za vašu djelatnost. Na našim stranicama po povoljnim uvjetima osiguravate ciljanu posjetu (55.000 posjeta godišnje) i postajete naš partner u promociji i realizaciji Međunarodne smotre folklora!

PRESS

Ured MSF +3851 4501 194 | Odnosi s javnošću +3851 4501 209

ODRŽAVANJE MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA U ZAGREBU OMOGUĆILI SU:

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske http://www.min-kulture.hr
Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport http://www.zagreb.hr
Turistička zajednica grada Zagreba http://www.zagreb-touristinfo.hr
Hrvatska turistička zajednica http://www.htz.hr
HDS - ZAMP http://www.hds.hr

“Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog već je više od 40 godina sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. Visoka razina produkcijskih standarda i sustavno promicanje kulturnih vrijednosti, hrvatskom hramu glazbe omogućili su da preraste okvire Zagreba i Hrvatske i postane nezaobilazno mjesto na glazbenoj karti svijeta!”

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb, 2014. su proglasili zagrebačku Međunarodnu smotru folklora festivalskom priredbom nacionalnog značenja jer afirmira specifične vrijednosti nacionalne kulture, ali i jednakovrijednog zavičajnog plesnog, glazbenog, jezičnog i običajnog izražavanja te vrijednosti svjetske kulturne baštine.