MSF - IFF | Zagreb
 

NAJAVLJUJEMO ...

03
F

olklorna baština Žumberka i Gorskog kotara kao područja koja povezuju unutrašnjost s Kvarnerom, Hrvatskim primorjem, Rijekom i Istrom, okupit će izvođače programa oko teme KAROLINOM I LUJZIJANOM DO RIJEKE. Ponudom festivalskih priredbi i popratnih programa, izložbi, radionica kao i stručnim skupom prikazat će se i manje poznata susretišta različitih kulturnih utjecaja i veza s urbanim središtima na koja su značajno utjecale prometne infrastrukture poput Karoline, Jozefine, Lujzijane i Rudolfine.

 

Nastupit će folklorna društva i pojedinci koji reprezentiraju različitosti hrvatske etnografske baštine, predstavnici nacionalnih manjina, Hrvati iz susjednih zemalja i iseljeništva (ukupno 30-tak skupina), uz petnaestak ansambala koji će predstaviti baštinu drugih naroda i kultura.

 

Tvrtko Zebec, umjetnički ravnatelj

NAJAVE / NOVOSTI / DOGAĐANJA
 • blogfeatured06

  NAJAVLJUJEMO KONCERT!

  Crkva Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh, Zagreb, nedjelja, 12. svibnja 2019. u 20.00 sati.

  O, MILA MAJKO NEBESKA

  – Koncert marijanskih hodočasničkih pjesama -

  Folklorni ansambl Studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ i Mješoviti pjevački župni zbor Pharmcopea Celestis, Remete

  ulaz besplatan

 • blogfeatured06

  NAJAVA PROGRAMA

  NAJAVA PROGRAMA 53. MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA 2019.

  Na našoj programskoj stranici od danas možete pronaći najavu programa 53. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu.

  Najava programa dostupna je i na engleskom jeziku.

  Organizator zadržava pravo izmjene programa.

   

 • blogfeatured06
  Europska asocijacija festivala (European Festivals Association) prepoznala je vrijednost sadržaja Međunarodne smotre folklora Zagreb te joj je dodijelila europsku oznaku kvalitete EFFE 2019. - 2020.!
  EFFE Label je europska oznaka kvalitete izvrsnim umjetničkim festivalima koji su angažirani ne samo na području umjetnosti koju predstavljaju, već njeguju uključivanje lokalne zajednice u svoje aktivnosti, a otvoreni su prema međunarodnoj zajednici. Time je Međunarodna smotra folklora Zagreb, koja se održava od 1966. godine, postala dio zajednice europskih festivala (European Festivals Association).
VIDEO: SJEĆANJA NA SMOTRE

SJEĆANJA S 1.MSF IZ 1966...

pogledajte fotogaleriju s 1.MSF...

SJEĆANJA NA PRVE SMOTRE ...

© Institut za etnologiju i folkloristiku

VIDEO : DJECA I FOLKLOR / KATALOZI SMOTRE FOLKLORA

DJECA I FOLKLOR

autor: Vido Bagur

KATALOZI SMOTRE FOLKLORA

autor : Vido Bagur

VIŠE O SMOTRI
NAŠA MISIJA

Međunarodna smotra folklora je najuglednija manifestacija tzv. izvornog folklora u Hrvatskoj, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Održava se u Zagrebu od 1966. godine, sljednica je smotri hrvatske seljačke kulture organiziranih 1930-ih godina, predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura i pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti.

PROGRAM SMOTRE

Programe Smotre osmišljavaju stručnjaci, etnolozi i folkloristi, koji su u stalnom dodiru sa suvremenim životom tih pojava i njihovim nositeljima, etnološka i folkloristička struka pridonosi očuvanju hrvatske tradicijske kulture kao baštine.

MARKETING

Marketing zagrebačke Međunarodne smotre folklora Vas poziva da nam se pridružite i osigurate svoj oglasni prostor na našoj web stranici! Iskoristite mogućnost predstavljanja vaše djelatnosti i novosti u vašoj ponudi tijekom cijele godine putem bannera ili linka na vašu stranicu. Otkrijte prednosti oglašavanja na stranicama Međunarodne smotre folklora, ostvarite kvalitetnu prezentaciju vaše tvrtke ili obrta i povećan interes za vašu djelatnost. Na našim stranicama po povoljnim uvjetima osiguravate ciljanu posjetu (55.000 posjeta godišnje) i postajete naš partner u promociji i realizaciji Međunarodne smotre folklora!

PRESS

Ured MSF +3851 4501 194 | Odnosi s javnošću +3851 4501 209

ODRŽAVANJE MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA U ZAGREBU OMOGUĆILI SU:

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske http://www.min-kulture.hr
Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport http://www.zagreb.hr
Turistička zajednica grada Zagreba http://www.zagreb-touristinfo.hr
Hrvatska turistička zajednica http://www.htz.hr
HDS - ZAMP http://www.hds.hr

“Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog već je više od 40 godina sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. Visoka razina produkcijskih standarda i sustavno promicanje kulturnih vrijednosti, hrvatskom hramu glazbe omogućili su da preraste okvire Zagreba i Hrvatske i postane nezaobilazno mjesto na glazbenoj karti svijeta!”

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb, 2014. su proglasili zagrebačku Međunarodnu smotru folklora festivalskom priredbom nacionalnog značenja jer afirmira specifične vrijednosti nacionalne kulture, ali i jednakovrijednog zavičajnog plesnog, glazbenog, jezičnog i običajnog izražavanja te vrijednosti svjetske kulturne baštine.

DIGITALNI REPOZITORIJ IEF
DIGITALNI REPOZITORIJ INSTITUTA ZA ETNOLOGIJU I FOLKLORISTIKU - pogledajte arhivu Međunarodne smotre folklora u Zagrebu
x
Ova web stranica koristi kolačiće koji nam pomažu da vam pružimo najbolju uslugu. Ako želite možete ih isključiti ili se dodatno informirati. Ako nastavite koristiti stranicu bez mijenjanja postavki pristajete na našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti Međunarodne smotre folklora u Zagrebu. Slažem se